TxiKung

L’èmfasi en la prevenció de les malalties abans de que es manifestin és un dels pilars bàsics de la medicina tradicional xinesa. Ja en l’antiguitat els metges fomentaven entre la població una vida saludable basada en l’harmonia dels cicles naturals, la bona alimentació i l’exercici.

 

D’entre tots els mètodes utilitzats en l’antiga Xina per preservar la salut destaca el QiGong (Chi Kung), que podríem traduir com “cultiu de l’energia vital”.

 

Consisteix en la pràctica d’exercicis físics mitjançant el moviment i la respiració, per optimitzar la producció, circulació i conservació de l’Energia Vital (Qi), així com també corregir desequilibris energètics en l’interior del nostre cos amb la finalitat d’augmentar el nostre benestar físic, emocional i mental.

 

Al formar part actualment del sistema sanitari públic Xinès, en els darrers anys s’han fet estudis científics que han demostrat l’eficàcia del Qigong en malalties del sistema cardiovascular, respiratori, digestiu, endocrí, immunitari i locomotor.

Activitat grupal:

Amb Raül Verdaguer

Instructor de QiGong

Activitat QiGong (2) - Retocada
Activitat QiGong (1)
Activitat QiGong (3)